[ X ]
[ X ]
[ X ]
Grupul de lucru privind rezolvarea crizei agricole și-a început activitatea
12 August

Deputatul Nicolae Ciubuc, liderul grupului de lucru privind rezolvarea crizei agricole – format ieri în urma ședinței PDM-PSRM-PAS-PPDA – a oferit detalii cu privire la primele acțiuni, informează CURENTUL.

„La prima ședință în acest format, am fost onorați de prezenta Prim-ministrului Ion Chicu. Am avut un schimb de opinii legat de măsurile ce ar trebui întreprinse pentru depășirea crizei și satisfacerea revendicărilor agricultorilor”, spune Ciubuc, pe Facebook.

Totodată, el susține că s-a stabilit ca astăzi să aibă loc discuții cu mai mulți responsabili din domeniu:

– ministrul Agriculturii, AIPA privind situația despăgubirilor, mersul procesului de achitate a compensațiilor, dar și evaluările pentru grupa a doua de culturi, începând cu orele 9-00;
– ministrul Finanțelor, al Economiei și al Justiției, responsabili de la BNM, Asociația băncilor, Camera de Comerț și Industrie. Va fi pusă în discuție problema declarații stării de urgență și a efectelor asupra plăților obligatorii fata de creditori, începând cu orele 11-00;
– începând cu ora 13-00 vom examina împreună cu ministrul Finanțelor, responsabili ai Inspectoratului Fiscal, ai CNAS posibilitatea reeșalonării plăților aferente impozitelor și taxelor pentru următoarea perioadă.

„Ne-am propus ca până la sfârșitul acestei săptămâni să definitivăm un pachet de măsuri ce vor fi aprobate de Guvern și Parlament în următoarea perioada”, a conchis Nicolae Ciubuc.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților