[ X ]
[ X ]
[ X ]
Grupul de inițiativă în susținerea lui Vadim Brînzan: Cetățenii din stînga Nistrului nu pot semna pe liste
14 Septembrie

Grupul de inițiativă a candidatului la Președinția Republicii Moldova, Vadim Brînzan, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în Republica Moldova se încalcă dreptul constituțional al cetățenilor din stînga Nistrului de a susține candidați la funcția de Președinte a statului, informează CURENTUL.

Ștefan Gligor, conducătorul grupului de inițiativă în susținerea candidatului, a menționat că alegerile prezidențiale sunt neconstituționale.

“Echipa noastră se află în plin proces de colectare a semnăturilor, însă în ultimele zile se întîmplă lucruri extraordinare și suntem surprinși de faptul că, candidații independenți la acest scrutin electoral, încearcă să colecteze numărul necesar de semnături. Actuala guvernare nu a întreprins acele reguli necesare de a desfășurarea acest scrutin. Nu putem vorbi despre un exercițiu democratic în aceste alegeri”, a spus Gligor.

El a adăugat că au fost contactați zilele trecute de mai mulți cetățeni din RM cu viza de reședință în partea stîngă a Nistrului, care nu au putut să semneze.

”Ei s-au prezentat cu buletinul de identitate la oficiu, dar nu au putut să voteze, în acel moment am realizat că legislația RM cu privire la desemnarea și obținerea statutului de candidat la alegerile prezidențiale, a exclus circa 200 de mii de cetățeni care ar fi putut vota în prima etapă a scrutinului. Deci, ajungem la concluzia că acelor cetățeni din stînga Nistrului li s-a lezat un drept și că procesul alegerilor prezidențiale este unul regizat, iar noi suntem niște actori, care urmează niște reguli, dar nu vedem cadrul general”, a mai spus Gligor.

Candidatul independent Vadim Brînzan a menționat că viitorul Președinte al țării va fi unul comod și servil pentru actuala guvernare.

“Tot ce am bănuit rău la adresa actualei guvernări este adevărat, adică ne aflăm în fața unui nou spectacol și fiecărui cetățean îi revine un rol. Toate amendamentele au fost cu scopul ca următorul președinte să fie unul comod și servil actualei guvernări. Legea pe care o avem la moment reprezintă un obstacol pentru toți candidații independenți, pentru că legea nu-i avantajează. Noi vom depune tot efortul ca să colectăm numărul de semnături necesare ca să oferim acelor cetățeni, care s-au dezamăgit de actuala guvernare, posibilitatea să își exprime dreptul la vot. Eu nu am anumite interese financiare, îmi doresc să ofer oamenilor o alternativă politică credibilă”, a explicat Brînzan.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților