[ X ]
[ X ]
[ X ]
Grup criminal care aducea droguri din Germania în Republica Moldova – destructurat de procurori
4 Octombrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, oficiul „Nord” anunță deconspirarea, de comun cu ofiţerii de investigaţie ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP a MAI, a unui grup criminal organizat specializat în contrabandă şi comercializarea ulterioară a peste 500 stupefiante, transmite CURENTUL.

Investigațiile au demarat în luna august 2019 și s-au desfășurat în trei episoade. Astfel, echipa mixtă de investigație a ridicat un colet, transmis din Germania, în care erau ascunse pastile cu efect psihotrop. Coletul a fost supravegheat de către polițiști și sub controlul acestora a fost transmis destinatarului, care în momentul primirii coletului a fost reținut.

Ulterior, au fost demarate investigații complexe, de documentare a schemei de contrabandă. Prin urmare, la sfârșitul lunii septembrie curent, investigatorii au reținut doi membri ai grupului criminal organizat, care intenționau să ridice un colet, transmis din Germania în Republica Moldova, în care se aflau camuflate 280 de pastile cu efect psihotrop de tip „Subutex”. Este de menționat faptul că la comercializarea pastilelor, aceștia percepeau o taxă de 800-1000 lei per unitate.

La solicitarea procurorilor, Judecătoria Bălți a dispus plasarea lor sub arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, pentru continuarea măsurilor de urmărire penală, iar în funcție de rezultatul acestora, ar urma trimiterea dosarului în instanța de judecată, pentru aplicarea pedepsei.

De asemenea, sub conducerea procurorilor PCCOCS, miercuri, 2 octombrie curent au avut loc percheziții și la domiciliile altor membri ai grupului criminal organizat, iar în rezultat, au fost reținute alte patru persoane, pentru un termen de până la 72 de ore. Astfel, au fost ridicate peste 220 pastile de șase tipuri, o armă de foc, mijloace băneşti şi obiecte utilizate la comiterea infracţiunii.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, membrii grupului criminal organizat riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Operațiunea a fost desfășurată de comun cu ofițerii de investigație din cadrul Direcției nr. 4 „Antidrog” a Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI) al Inspectoratului General al Poliției, angajații Direcției „Nord” și Centrului de Analiză a Informaților din cadrul INI al IGP din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților