[ X ]
[ X ]
[ X ]
Greceanîi, la discuții cu Vasnețov: Gestul Federației Ruse e apreciat la justa valoare de către autorități și de cetățenii Republicii Moldova
2 Aprilie

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a avut, în dimineața zilei de astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov. Potrivit unui comunicat al Parlamentului, diplomatul a informat Speakerul despre decizia autorităților Federației Ruse de a oferi Republicii Moldova un lot de 180 de mii de doze de vaccin anticoronavirus – „Sputnik V”, cu titlu de asistență umanitară, informează CURENTUL.

De asemenea, Oleg Vasnețov a comunicat despre examinarea de către partea rusă a deciziei de a rezerva țării noastre o cantitate de 500 de mii de doze pentru achiziționare în cel mai scurt timp.

Ambele hotărâri vin ca răspuns la solicitarea oficială adresată pe 26 februarie anul curent de către Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

„Și de această dată, așa cum a făcut întotdeauna în diferite situații complicate cu care se confruntă poporul moldovenesc, Federația Rusă a manifestat un adevărat spirit frățesc. Acest fapt este apreciat la justa valoare de către autorități și de cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Greceanîi.

Totodată, sursa menționează că Președintele Parlamentului Republicii Moldova a transmis diplomatului Scrisoarea de mulțumire adresată Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților