[ X ]
[ X ]
[ X ]
Granturi de 25 000 USD pentru localitățile din Moldova. Cine oferă și cu ce scop
19 Decembrie

În cadrul etapei a doua a proiectului Migrație și dezvoltare locală, care va fi implementat în 2018, Guvernul Elveţiei va acorda nouă granturi economice a câte 25 mii USD pentru nouă localităţi partenere MiDL, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței Consiliului de coordonare aproiectului, s-a anunțat că, granturile oferite au menirea de a crea condiţii mai bune de atragere a investitorilor, locuri de muncă şi asigurarea unui venit stabil pentru populaţia locală.

În cadrul aceluiaș proiect, în anul următor, 38 de localităţi vor beneficia de 1.4 milioane de euro pentru dezvoltare. Banii sunt oferiți de către Guvernul Elveţiei, al autorităţilor locale, dar şi al băştinaşilor plecaţi din comunitate.

La ședință s-a mai spus că, pe parcursul anului 2017, 25 de comunităţi au reuşit să realizeze proiecte de infrastructură cu contribuţii ale băştinaşilor de peste 2,4 milioane de lei. De aceste servicii deja beneficiază peste 160,000 de locuitori, dintre care peste 20 000 copii, 50 000 femei și aproximativ 5 000 persoane vulnerabile.

Totodată, cele 25 localități, cu care proiectul Migrație și dezvoltare locală a colaborat în prima etapă, au ales ambasadori ai localității de baștină în diferite țări ale lumii, creând astfel o rețea a celor mai activi băștinași.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților