[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gheorghe Duca – adresare către conducerea țării: Solicităm stabilirea unei indemnizații lunare compozitorului Eugeniu Doga
21 Iunie

Gheorghe Duca, ex-președinte al Academiei de Științe al Moldovei, s-a adresat conducerii țării. În scrisoarea deschisă, academicianul solicită, în numele mai multor, personalități marcante, examinarea posibilității stabilirii prin Hotărâre de Guvern a unei indemnizații personale lunare pentru compozitorul și academicianul Eugen Doga, informează CURENTUL. 

Iată scrisoarea integrală semnată de Gheorghe Duca: 

Președintelui Republicii Moldova,

Excelenței Sale

Doamnei Maia SANDU,

Președintelui Parlamentului Republicii Moldova,

Excelenței Sale

Domnului Igor GROSU,

Prim-ministrului Republicii Moldova,

Excelenței Sale

Domnului Dorin RECEAN

Adresare către Conducerea Statului

În numele mai multor academicieni și personalități marcante ale Științei, Culturii și Artei din Republica Moldova, inclusiv: Ion DRUȚĂ, Isaak BERSUKER, Teodor FURDUI, Ion BOSTAN, Ion ABABII, Gheorghe PALADI, Mihai POPOVICI, Stanislav GROPPA, Valeriu RUDIC, Eva GUDUMAC, Emil CIOBANU, Ion MEREUȚĂ, Igor ȘAROV, Grigore BELOSTECINIC, Mircea BOLOGA, Tudor LUPAȘCU, Maria DUCA, Ion GUCEAC, Ion GAGIM, Constantin RUSNAC, Gheorghe MUSTEA, Ion TODERAȘ, Viorel PRISACARU, Aurelian SILVESTRU, Alexandru STRATAN, Gheorghe AVORNIC, Luminita DUMBRAVEANU ș.a. mă adresez Domniilor Voastre cu rugămintea de a examina posibilitatea stabilirii prin Hotărâre de Guvern a unei indemnizații personale lunare pentru compozitorul și academicianul Eugen DOGA – mare personalitate a epocii noastre, omul care ne reprezintă națiunea la nivel mondial.

Având în vedere riscurile de sănătate, inclusiv recente, problemele sociale și economice, perioada de senescență și lipsa unei pensii în Republica Moldova a Maestrului, propunerea cu care intervenim este o datorie națională și are o conotație nu doar personală, dar și vitală.

Considerăm că o decizie pozitivă la adresarea noastră ar reprezenta nu doar atitudinea Statului față de valorile țării, care au adus imagine și prestigiu, dar și un demers uman întru asigurarea socială și medicală a Domniei sale.

În numele grupului solicitant, semnează:

Academician Gheorghe DUCA”.

Inapoi la arhiva noutaților