[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gheorghe Cavcaliuc, în Italia: „Am obținut suport considerabil în implementarea unui proiect fără precedent pentru Republica Moldova”
9 Februarie

Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, împreună cu alți colegi, în perioada 4 – 9 Ianuarie curent, a efectuat o vizită de lucru în diverse instituții de învățământ de tip școlar și Administrațiile Publice Locale și Poliție din orașele Bolzano și Bressanone, situate în nord-estul Italiei, împreună cu reprezentanți ai Poliției Naționale, Administrației Publice Locale, instituțiilor de învățământ și societății civile, în contextul implementării și promovării proiectului “Bunicii grijulii” la noi în țară, informează CURENTUL.

„Pe lângă schimbul de experiență și suportul partenerilor noștri din Administrația Provinciei Autonome – Bolzano după care am mers în Italia în vederea promovării proiectului “Bunicii grijulii” la noi în țară, vizita noastră ne-a mai adus și alte beneficii”, a menționat Cavcaliuc pe Facebook.

Totodată, a spus că, în urma întrevederii cu Președintele Piter Lantailer și Vicepreședintele Valentina Geamana ai Asociatia Aktiv Fur Kinder au reușit să obțină suport considerabil în implementarea unui proiect fără precedent pentru Republica Moldova, menit să contribuie la crearea unor condiții corespunzătoare pentru realizarea atribuțiilor funcționale ale Poliției Naționale dar și suport social pentru cetățenii din țara noastră. Proiectul constă în amenajarea unei bucătării și cantine în viitorul sediu al INSP, fiind dotate cu echipament modern în valoare de aproximativ 2.000.000 lei, cu care bucătarii, fiind și ei instruiți în Italia, vor pregăti pentru cei aproximativ 500 de polițiști, dar și pentru cetățenii care vor vizita sediul INSP, bucate delicioase, sănătoase și mult mai accesibile decât în alte asemenea localuri din oraș. Totodată, banii care vor fi acumulați din activitatea cantinei, vor fi administrați de către un consiliul special al “Aktiv Fur Kinder”, și vor fi utilizați în diverse proiecte sociale, cum ar fi – Centrul pentru protecția victimelor violenței în familie din com.Ciuciuleni, Hîncești creat la fel cu suportul asociației menționate, dar și la diverse campanii de binefacere pentru cei mai triști decât noi sau alte proiecte cu menire socială la care Poliția Națională participă.

„Pe această cale, din numele conducerii Poliției Republicii Moldova și al meu personal aduc sincere mulțumiri și aprecierile cuvenite doamnei Valentina Geamana pentru suportul necondiționat și aportul acesteia la dezvoltarea segmentului social în Republica Moldova”, a subliniat șeful adjunct al IGP.

Potrivit spuselor sale, tot în Italia am aflat despre existența unui ONG creat în scopul susținerii și protecției copiilor carabinierilor decedați la datorie și ne-am gândit că un asemenea proiect este mai mult decât binevenit la noi în țară.

„Astfel, datorită deschiderii partenerilor noștri din regiunea Autonomă Trenton Alto Adige – Departamentul pentru ajutoare umanitare în toată lumea, am reușit să punem la punct detalii cu privire la condițiile și modalitatea de funcționare a unei asemenea entități la noi în țară, care ar veni în ajutorul familiilor colegilor noștri decedați la datorie (polițiști, carabinieri, pompieri, militari și alții). Dumnealor s-au arătat deschiși spre cooperare, acordându-ne astfel suportul necondiționat în acest sens. Împreună vom reuși să realizăm condiții europene la noi acasă pentru colegii care zilnic se dedică activității deloc ușoare, uneori chiar și cu prețul propriilor vieți”, a subliniat Cavcaliuc.

Inapoi la arhiva noutaților