[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gheorghe Cavcaliuc, despre 2017: „A fost unul de succes!”. Ce-și dorește pentru 2018?
1 Ianuarie

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, a avut un an plin de realizări în domeniul în care activează, iar în anul care vine să obțină mai multe rezultate în activitatea pe care o desfășoară.

Solicitat ce CURENTUL, Gheorghe Cavcaliuc ne-a spus cum a decurs anul 2017 pentru Poliția R. Moldova.

„Consider că 2017 a fost un an plin de evenimente importante urmate de realizări grandioase, la care s-a muncit foarte mult în echipă. Sunt mândru de succesele obținute de Poliție și că prin acțiunile pe care le-am desfășurat în acest an, am reușit să sporim imaginea noastră în fața cetățenilor acestei țări.

Vreau să mă refer în primul rând la unul dintre proiectele mele de suflet și mai exact „Supravegherea de vecinătate”. Acest proiect este un parteneriat între Poliție și cetățeni și o acțiune comună în care se implică vecinii, Poliția, administrația publică locală și organizațiile civile interesate.

Un alt proiect la care țin foarte mult și pe care personal l-am startat este ,,Din culisele Poliției”. Ne-am propus ca prin realizarea acestui proiect, să sporim interesul tinerilor din sectorul rural față de activitatea Poliției și totodată să identificăm și să încurajăm tinerii cu posibilități reduse, să aibă o atitudine civică și eventual, să-i motivăm să ajungă polițiști.

În anul 2017, s-a pus accent pe sporirea numărului femeilor angajate în cadrul Poliției.

Vreau să mai menționez că în anul 2017, Poliția a fost dotată cu mijloace speciale pentru a simplifica activitatea de zi cu zi a polițiștilor. Au fost încheiate Acorduri de parteneriat cu alte state, scopul cărora a fost dezvoltarea profesională a angajaților și chiar cu delegarea acestora la studii în statele semnatare.

Din punctul meu de vedere anul 2017 a fost unul de succes, însă nu ne oprim aici și în viitor ne propunem să îmbunătățim cât de mult posibil, imaginea Poliției în rândul societății.

Pentru mine personal anul 2017 a fost unul prietenos or atâta timp cât cei dragi mie sunt bine și sănătoși, nu aș avea motive să nu fiu mulțumit în acest sens”, a spus Gheorghe Cavcaliuc.

De asemenea, Gheorghe Cavcaliuc ne-a spus ce s-a reușit în acest an în Poliție.

„Anul 2017 a fost marcat de multe evenimente de importanță majoră. Unul din evenimentele remarcabile ale Poliției Naționale a fost revizuirea și îmbunătățirea cadrului normativ care reglementează activitatea Poliției. Angajaților Poliției li s-a stabilit dreptul la asigurarea cu spaţiu locativ de serviciu sau, după caz dreptul de a beneficia de o indemnizaţie pentru închirierea locuinţei în mărimea şi modul stabilit de Guvern.

La fel, inițierea lucrărilor de fondare a „Centrului de instruire pentru instituțiile de aplicare ale legii”, obiectiv care urmează a fi finalizat în următorii patru ani și care are drept scop îmbunătățirea condițiilor și capacităților de pregătire a viitorilor ofițeri și subofițeri ce vor asigura combaterea criminalității și asigurarea ordinii de drept pe întreg teritoriul țării.

Nu în ultimul rând, activitatea Poliției în anul 2017 a fost evidențiată și datorită posibilității asigurării polițiștilor cu vehicule de serviciu, tehnică de calcul și unități de echipament, dotări care sunt indispensabile și necesare în același timp, pentru continuarea procesului de dezvoltare a Poliției Naționale”, a punctat Gheorghe Cavcaliuc.

Pentru anul 2018, șeful adjunct al IGP își propune să muncească mai multe pentru dezvoltarea capacităților Poliției.

„Îmi propun ca în anul care vine, să obținem rezultate remarcabile în activitatea pe care o desfășurăm și să avem parte de multă putere de muncă pentru a răspunde cu promptitudine și maximă eficiență la toate provocările care pot afecta ordinea publică. Îmi propun ca la început de an să dăm startul a două proiecte importante pentru societatea noastră și poliție. Este vorba de „Bunicii grijulii” și „Revenirea acasă a polițiștilor moldoveni din toată lumea. Se va depune efort în comunicarea și cooperarea cu cetățenii, participarea activă la viața localităților din întreaga țară pentru a conferi încrederea, respectul și sprijinul cetățenilor. Planurile mele pentru anul care vine includ evoluarea și dezvoltarea din punct de vedere al cunoștințelor și abilităților atât personale, cât și profesionale, a capacității de a face față responsabilităților atât profesionale, cât și familiale.

Îmi doresc o gestionare cât mai corectă și eficientă a timpului liber, eforturilor și priorităților, pentru a fi împăcat cu ceea ce fac și ce sunt.

Toate acestea, însă, se vor realiza, doar în prezența unei integrități fizice și psihice perfecte, dorindu-mi cel mai mult să am parte de sănătate și să mă bucur și susținerea apropiaților și colegilor”, a spus Gheorghe Cavcaliuc.

Cristina Parfeni

Republicat din 28 decembrie 2017.

Inapoi la arhiva noutaților