[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gestionarea uleiurilor uzate, discutată în cadrul unei ședințe la Ministerul Mediului
19 Iulie

La Ministerul Mediului a avut loc o ședință de consultări, cu agenții economici care plasează/importă pe piață uleiuri în vederea ajustării Regulamentului privind gestionarea uleiurilor uzate. Această inițiativă vine în contextul modificărilor la Legea 209/2016 privind deșeurile, care a intrat în vigoare începând cu data de 16 mai 2024, informează CURENTUL. 

Secretarul de Stat, Grigore Stratulat, a informat agenții economici prezenți despre crearea unei foi de parcurs, în cadrul căreia, aceștia sunt încurajați să vină cu propuneri pentru identificarea modalităților de îmbunătățire a Regulamentului. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea creării sistemelor colective a uleiurilor uzate, pentru a asigura o gestionare eficientă și responsabilă a acestora sau crearea sistemelor individuale.

În urma propunerilor colectate, Ministerul Mediului va colabora cu specialiști naționali și internaționali pentru ajustarea cadrului normativ cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul Proiectului „Tranziția Verde”,. Acest demers va include integrarea practicilor internaționale relevante în legislația națională.

Inapoi la arhiva noutaților