[ X ]
[ X ]
[ X ]
(GALERIE FOTO) „Orheiland” și-a deschis porțile pentru vizitatori. Ilan Șor spune că a devenit locul preferat de odihnă pentru familii
1 Iunie

„OrheiLand”, cel mai mare parc de distracții din țară și regiune, și-a deschis porțile pentru vizitatori al treilea an consecutiv. Accesul la toate atracțiile rămân, în continuare, gratuite. Parcul va funcționa în program obișnuit cu respectarea strictă a tuturor normelor sanitare în contextul pandemiei, transmite CURENTUL cu referire la orhei.md.

La festivitatea de deschidere a noului sezon la „OrheiLand” au participat deputații Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Igor Himici, oficiali locali, printre care primarul de Orhei Pavel Verejanu și președintele raionului, Dinu Țurcanu. Mii de baloane multicolore au fost lansate în cer cu ocazia deschiderii noului sezon, dar și cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

Ilan Șor, inițiatorul proiectului „OrheiLand”, a afirmat într-un mesaj cu ocazia deschiderii sezonului de vară că în acest sezon pe vizitatori îi așteaptă și mai multe surprize.

„Cadoul nostru de Ziua Internațională a Copilului este deschiderea multașteptată a „OrheiLand”-ului. Ne-am pregătit foarte bine și, în noul sezon, vă așteaptă și mai multe surprize, distracții și bucurii”, a spus Șor.

Primarul de onoare al Orheiului a reiterat că „OrheiLand” este proiectul său de suflet. El a spus că se mândrește că, împreună cu echipa sa, a reușit să creeze un loc unic în Moldova, care a devenit îndrăgit de zeci de mii de familii.

De rând cu Orheiul Vechi, „OrheiLand” a devenit unul dintre locurile cele mai apreciate din țară, a spus Ilan Șor, menționând că parcul de distracții de la Orhei a devenit cunoscut departe de hotarele țării.

Autoritățile locale dau asigurări că fluxul de vizitatori va fi monitorizat și reglementat.

„Vom supraveghea situația și vom cere să fie respectată distanța socială. Vom lua măsuri pentru a nu fi admise aglomerările, inclusiv pe plaje. Ne-am luat angajamentul să transformăm „OrheiLand” într-o oază, zonă de securitate și siguranță”, a menționat Primarul de Orhei, Pavel Verejanu.

Edilul a adăugat că numărul de angajați va fi suplimentat pentru a fi asigurată protecția și securitatea cetățenilor.

Administratorii „OrheiLand” au precizat că la intrările în parc vizitatorilor le va fi verificată temperatura corporală. Vizitatorii vor fi obligați să poartă măști. Toate toboganele și locurile de distracție vor dezinfectate sistematic și asigurate cu dezinfectanți.

„Ca și în anii precedenți, vizitatorii vor putea veni la „OrheiLand” în toate zilele săptămânii începând cu ora 10:00 și se vor putea distra și participa la diverse ateliere până la ora 22:00, cu excepția zilelor de luni când parcul va activa între orele 16:00 și 22:00”, menționează administratorii.

Parcul de distracții „OrheiLand”, care se întinde pe o suprafață de circa șase hectare, a fost inaugurat la 1 iunie 2018, fiind cel mai mare asemenea obiectiv din țară, dar și din regiune. Aici sunt organizate două sezoane pe an. De la inaugurare și până acum „OrheiLand” a avut câteva milioane de vizitatori.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților