[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gala laureaţilor Premiilor Naţionale GALEX, a ajuns la ediția a XII-a
21 Aprilie

Liga Bibliotecarilor din Republica  Moldova „ALEXE RĂU,” în colaborare cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova,  organizează tradiţional, de Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor şi Ziua Bibliotecarului, Gala laureaţilor Premiilor Naţionale GALEX, activitate importantă în lumea bibliotecară de nivel naţional.

Aceasta are ca drept obiectiv promovarea şi stimularea activităţii bibliotecarilor şi a persoanelor fizice sau juridice, care prin acțiunile  sale susțin dezvoltarea bibliotecii ca structură infodocumentară de importanţă strategică, fiind cel mai important serviciu civil de stocare şi difuzare a informaţiei dintr-o comunitate și în numele comunității.

Gala Laureaților Premiilor Naționale GALEX a devenit deja o tradiție și, ca orice tradiție, e ceva care se consolidează în fiecare an cu unele transformări, rămânând totuși fidelă valorilor eterne. Și asta pentru că lucru­rile pe care le facem bine, frumos și eficient, merită a fi apreciate, scoase la lumină, astfel, încât să avem micile noastre bucurii care să ne susțină în fața dificultăților de care este atât de plină lumea contemporană.

Astfel, Gala Premiilor Premiilor Naționale GALEX vine să încununeze o activitate în care investim, an de an, talentul, vocația, sufletul, reușind să producem servicii ce se află în slujba comunității, având ca principala sarcină oferirea de servicii moderne și profesioniste utilizatorilor.

 Anul acesta  Premiile Naționale GALEX sunt decernate la următoarele nominalizări:

Cel mai bun om politic susţinător al bibliotecilor,

Cel mai bun fondator de biblioteci,

Cel mai bun scriitor promotor al cărţii şi lecturii,

Cel mai bun editor susţinător al bibliotecilor,

Cel mai generos mecena al bibliotecilor,

 Cel mai bun promotor şi susţinător al bibliotecilor, cărţii şi lecturii în mass-media,
Cel mai bun prieten – filantrop al Bibliotecii Naţionale,

Cel mai bun bibliotecar din Biblioteca Naţională,

 Cel mai bun bibliotecar din bibliotecile publice,

Cel mai bun bibliotecar din învățământ,

Cel mai bun proiect de promovare al cărții și lecturii.

Premiul special  – ”Premiul Alexe Rău”.

Evenimentul va avea loc, marți, 25 aprilie 2023, ora 13:00, în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Chișinău, str. 31 august 1989 78 A (etajul 2, sala de lectură nr.1)

Premiul GALEX a fost instituit în 2010, denumirea acestuia fiind compusă din primele litere ale numelor lui Gavriil Bilevici și Alexe Rău, doi foști distinși directori ai Bibliotecii Naționale.

Inapoi la arhiva noutaților