[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gala FMF! Iată cine a fost desemnat fotbalistul anului 2016
12 Decembrie

Laureații anului fotbalistic 2016 s-au reunit la Gala Laureaților Fotbalului Moldovenesc desfășurat la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”, transmite CURENTUL.

Laureaţii au fost desemnaţi în urma unui sondaj petrecut în rândul a circa 2 sute de specialişti, membri afiliați ai FMF – cluburi participante în campionatul Moldovei, asociaţii raionale, municipale și de profil, membri ai Comitetului Executiv.

Pentru a treia oară, cel mai bun jucător al anului a fost desemnat Alexandru Gaţcan, mijlocaşul selecţionatei Moldovei şi al clubului FC Rostov.

Tehnicianul echipei Milsami Orhei, Andrian Sosnovschi a devenit cel mai bun antrenor al anului 2016.

Cea mai bună echipă a fost desemnată Sheriff Tiraspol, iar cea mai bună echipă între veterani – Poliproject Chișinău.

FC Dacia Chișinău a cucerit Premiul Fair Play, iar cel mai bun arbitru al anului 2016 a fost desemnat Alexandru Tean.

Tradițional, forul de specialitate i-a premiat pe veteranii fotbalului moldovenesc, care au adunat în trecut mii şi mii de oameni în tribunele stadioanelor din Moldova.

Laureat al „Premiului Nicolae Simatoc”, ediția II, pentru performanța de a evolua cu succes de-a lungul carierei în campionatele Spaniei, Italiei, Germaniei și Franței, a devenit Igor Dobrovolski, antrenorul Selecţionatei Moldovei.

În fotbalul feminin, Ana Zatușevscaia, componentă la echipa Noroc și la selecționata feminină a Moldovei,  a fost aleasă cea mai bună jucătoare, iar Andrian Lașcu (United Galați, România) a fost votat cel mai bun jucător în futsal.

Cel mai bun jucător în fotbalul de plajă a fost votat Andrei Negara de la echipa Clubul Sportiv Djoker.

În fotbalul-tenis – Alexandru Sîrghi de la Şcoala Sportivă nr. 12 din Vadul lui Vodă a fost numit cel mai bun jucător, iar Alina Miron de la Clubul Sportiv Petrești – cea mai bună jucătoare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților