[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gaibu a discutat cu reprezentanții Forumului Economic Vienez
1 Februarie

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu reprezentanții Forumului Economic Vienez (Vienna Economic Forum). La discuții au participat Ognian Donev, Directorul companiei farmaceutice bulgare Sopharma, Heinz Messinger, Directorul companiei austriece AME International și Stelian Manic, Directorul Agenției de Investiții. Oficialii au abordat oportunitățile de colaborare și domeniile de interes comun, transmite CURENTUL.

Ministrul Gaibu a prezentat portofoliul și prioritățile ministerului, precum și condițiile oferite investitorilor străini. „Unul din obiectivele actualei guvernări este crearea unui climat favorabil mediului de afaceri și cel investițional. În acest context, sunt convins că putem identifica multe proiecte comune de pe urma cărora să beneficieze ambele părți”, a menționat ministrul.

Reprezentanții VEF și-au exprimat disponibilitatea de a intermedia prezența antreprenorilor moldoveni pe piața austriacă și atragerea membrilor Forumului în Republica Moldova. În mod particular, aceștia au manifestat interes pentru domeniile de sănătate și cel agricol.

„Intenționăm să reluăm cooperarea cu Republica Moldova, pe platforma Forumului Economic Vienez, odată stabilită prioritatea integrării europene a noului Guvern de la Chișinău”, a menționat Heinz Messinger.

La rândul său, directorul Agenției de Investiții a precizat că va asigura toate etapele necesare pentru comunicarea ulterioară cu investitorii.

Forumul Economic Vienez are drept obiectiv promovarea investițiilor în regiunea țărilor de la Marea Adriatică la Marea Neagră. Partenerii Forumului sunt peste 30 de companii cu renume mondial precum Siemens, Austrian Airlines, Raiffeisen International, BenQ Austria GmbH etc. Prima ședință a Forumului a avut loc în 2004.

Inapoi la arhiva noutaților