[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fura din locuințe după o schemă bine pusă la punct. Un bărbat din Ialoveni – reținut
16 Octombrie

Un bărbat, în vârstă de 38 de ani, originar din or. Ialoveni, a fost reținut de ofițerii de investigație a sectorului Buiucani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuit de comiterea a cel puțin doua furturi din locuințe, transmite CURENTUL.

Conform informaţiilor acumulate în cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală, polițiștii au stabilit că bănuitul a intrat în cel puțin 2 locuințe din Durlești, pe parcursul lunilor mai- septembrie, de unde a sustras mai multe bunuri materiale, carduri și bani, cauzând un prejudiciu proprietarilor în sumă totală de 17 250 lei. În cadrul audierilor tânărul și-a recunoscut vinovăția comunicând polițiștilor că a căutat pe rețele de socializare și site-uri de anunțuri, case care se dădeau în chirie, dupa care acumula informații despre graficul de lucru al proprietarilor și bunurile de preț din case, ulterior pătrundea în casele la sol prin forțarea geamului de termopan, după ce se asigura că proprietarii nu sunt acasă.

Bunurile sustrase din locuințe le vindea pe la piețe unde obținea un profit. Este de menționat că individul se afla în căutare de către Inspectoratul de Poliție Ialoveni, pentru infracțiuni similare.

Tânărul a fost reținut și este cercetat penal în stare de arest pentru furt, faptă care conform legislație penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Cristina Parfeni

foto-16.10.19

Inapoi la arhiva noutaților