[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fundația de binefacere a Primei Doamne „Din Suflet”: Acțiunile care au fost anul trecut vor continua și în 2018
25 Ianuarie

Fundația de binefacere a Primei Doamne „Din Suflet”, pe parcursul anului 2017, a acordat ajutor pentru 75 mii de persoane prin diverse proiecte. Realizările și obiectivele pentru noul an au fost prezentate astăzi de către membrul Consiliului Fundației de binefacere, Rita Manole, transmite CURENTUL.

Astfel, potrivit spuselor sale, au fost realizate mai multe proiecte, care vor continua și în 2018.

„Am inițiat proiectul Național de susținere a grădinițelor din țară prin reabilitarea instituțiilor preșcolare, reparații curente, dotări. Am acordat suport pentru 200 de grădinițe, în majoritatea lucrările deja sunt finisate.

Am realizat proiectul cu privire la promovarea modului sănătos de viață prin construcția terenurilor sportive preponderent în localitățile rurale din țară. Fiecare complex sportiv include teren de fotbal, de baschet, volei, tenis de câmp, aparate pentru gimnastică și locuri de odihnă pentru vârstnici. În colaborare cu „Iubesc Moldova”, au demarat lucrările în 10 cele mai mari localități rurale din țară.

Am realizat proiectul-suport în procesul de școlarizare, prin oferirea a 8 mii de ghiozdane cu rechizite școlare copiilor din familiile social-vulnerabile și din familiile cu mulți copii.

Am inițiat proiectul de reintegrare pentru vârstnici, tineri, familii cu mulți copii”, a spus Rita Manole.

De asemenea, ea a prezentat prioritățile Fundației pentru 2018.

„Vom continua realizarea proiectului-suport pentru grădinițe. Tindem să ajutăm peste 500 grădinițe. Vom continua programul de promovare a modului sănătos de viață, prin construcția a încă 100 de terenuri sportive. Pentru a beneficia de aceste proiecte, administrațiile grădinițelor, APL, trebuie să depună o solicitare, să fie aprobată de administrația locală și să menționeze problemele cu care se confruntă.

Acțiunile care au fost anul trecut vor continua și în acest an. Vom oferi peste 10 mii de ghiozdane școlare, de 2 ori mai mult suport minim necesar pentru vârstnici, vom susține tinerele talente, vom salva și alți copii care au nevoie de implant cohlear”, a punctat Rita Manole.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților