[ X ]
[ X ]
[ X ]
Funcționarii din Secretariatul Parlamentului au participat la un atelier de lucru
13 Noiembrie

Funcționarii din Secretariatul Parlamentului au participat la un atelier de lucru în cadrul căruia s-a discutat despre procesul de cooperare dintre Parlament și societatea civilă. La eveniment au mai participat deputata Alina Dandara, responsabilă de domeniul de cooperare cu societatea civilă, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, precum și reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare.

Consultanții principali din comisiile parlamentare permanente, responsabili de cooperarea cu societatea civilă, au discutat despre impedimentele identificate în procesul de informare, implicare și participare a societății civile la procesul decizional al Parlamentului. De asemenea, au fost setate noile standarde de colectare și prelucrare a datelor privind implicarea mediului asociativ în procesul legislativ, reflectate în documentele de acces public.

Participanții la atelier au lansat propuneri, care urmează a fi analizate, structurate și implementate, cu scopul de a eficientiza cooperarea dintre Parlament și societatea civilă.

Atelierul de lucru cu genericul „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă: identificarea impedimentelor și a soluțiilor” a fost organizat cu sprijinul partenerilor de dezvoltare.

De menționat că, în luna iunie a acestui an, Parlamentul a adoptat Hotărârea privind aprobarea Platformei de dialog și participare civică la procesul decizional al Parlamentului. Documentul are drept scop sporirea gradului de transparență în activitatea Parlamentului, facilitarea accesului cetățenilor la actele legislative și la informațiile de interes public.

Inapoi la arhiva noutaților