[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fredolin Lecari s-a întâlnit cu câțiva colegi germani cu care a discutat despre formarea profesională a polițiștilor de frontieră
20 Aprilie

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, s-a întâlnit în cadrul unei vizite de lucru cu președintele Academiei Poliției Federale din Lübeck, Alfous Aigner și cu Katja Gawehns, ofiţer de legătură al Poliției Federale pentru România şi Republica Moldova în cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti. Ședința a avut loc la sediul IGPF în data de 19 aprilie a. c. , transmite CURENTUL.

Activitatea s-a desfășurat la inițiativa angajaților Politiei de Frontieră pentru a realiza un schimb de informații în domeniul formării profesionale și a identifica activități comune de instruire care ar contribuie la o evoluție continuă în procesul de pregătire.

Cu această ocazie, șefii celor două delegații au discutat despre atribuțiile și competențele Poliției de Frontieră, au analizat cele mai stringente probleme cu care se confruntă instituția, precum și au opinat asupra situației actuale a procesului progresiv de instruire.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții Direcției Formare Profesională au prezentat atât fezabilitatea acțiunilor de formare și educare profesională, cât și modalitățile de creștere sustenabilă în perfecționarea domeniului dat. De asemenea, au fost relatate informații privind stadiul de cooperare cu partenerii externi, bifate noi oportunități de consolidare a relațiilor pe mai multe nivele.

La finalul ședinței s-a efectuat o vizită în laboratorul criminalistic și în sălile de curs din incinta IGPF.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților