[ X ]
[ X ]
[ X ]
Franco Frattini efectuează o vizită în Republica Moldova
10 Septembrie

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Italiei pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, efectuează o vizită în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Astăzi, oficialul italian va vizita punctul de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașul Tiraspol pentru a înmâna primele plăcuțe de înmatriculare neutre.

„La eveniment vor participa reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea conflictului transnistrean Cristina Lesnic şi Vitalii Ignatiev, precum și invitații din partea mediatorilor şi observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2””, se spune într-un comunicat de presă.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic a scris că, o eventuală ședință în formatul 5+2 ar putea avea loc pîâă la finele anului curent.

„Cea de-a 2-a vizită a lui Franco Frattini în Republica Moldova pentru a discuta subiecte actuale privind terenurile agricole, accederea în traficul internațional a mijloacelor de transport, libera circulație, telecomunicații, apostilare, renovarea podului de la Gura Bîcului- Bâcioc. Unele aspecte le-am abordat și în privința Zonei de Securitate. O eventuală ședință în formatul 5+2 ar putea avea loc până la finele anului curent”, a scris Lesnic.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților