[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracțiunea PSRM din CMC: Primarul întreprinde toate măsurile pentru a distruge transportul public
20 Martie

Consilierii municipali din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova(PSRM) s-au arătat nemulțumiți de activitatea transportului public din Chișinău și au declarat, în cadrul unui briefing de presă, că este necesar, în mod urgent, ca Primăria să întreprindă măsuri pentru îmbunătățirea situației, informează CURENTUL.

Consilierii susțin că, în ultimele 6 luni, au constatat că au fost anulate mai multe rute, chiar și autobuze. Fiecare dintre noi are un membru al familiei, practic, care merge la serviciu cu transportul public – aceasta este o necesitate indispensabilă pentru foarte mulți cetățeni ai Republicii Moldova. Cu părere de rău, primarul municipiului Chișinău întreprinde toate măsurile pentru a distruge acest sistem. Cetățenii sunt nevoiți să circule cu transportul propriu, ne confruntăm cu fel de fel de ambuteiaje și tot mai des este blocat sistemul de circulație rutier”, au declarat socialiștii.

Consilierii PSRM au mai declarat că Dorin Chirtoacă nu a întreprins nimic, în acest sens, de când e la conducerea capitalei.

„Fracțiunea noastră de nenumărate ori a intervenit ca să fie luate măsuri și nici până astăzi nu am văzut nici un rezultat. Toți suntem în pericol, că poate mâine sau poimâine cetățenii din suburbii nu vor avea cu ce ajunge la serviciu sau la școală. Când primarul numește Chișinăul – „european”, noi, de fapt, constatăm că ne confruntăm cu mai multe probleme: autobuzele sunt vechi și poluează aerul, numărul impunător de automobile, care creează ambuteiaje și diferite aglomerări în trafic – acești factori duc la poluarea mediului înconjurător. Arborii care cât de cât ameliorau situația – sunt defrișați masiv și ilegal. Stimați locuitori, activitățile intenționate ale primarului și Direcției transport duc la punerea vieții în pericol a fiecărui din noi, a familiilor și a copiilor noștri”, au mai spus socialiștii.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților