[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracțiunea PSRM din CMC: „Lucrul nu s-a făcut conform obligațiilor contractuale”
27 Septembrie

Consilierii municipali din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM), solicită primarului general interimar, Nistor Grozavu, să inițieze procedura de dizolvare a contractului de parteneriat public privat cu compania „Epamedia”, transmite CURENTUL.

Consilierul socialist, Victor Poleacov, a explicat care este situația cu acest contract:

„În ianuarie 2007, Primăria a semnat un astfel de contract cu întreprinderea „Epamedia” privind edificarea stațiilor de așteptare vreo 300 la număr și partenerul privat trebuia să aibă anumite beneficii în urma acestui contract – plasarea publicității. Contractul a fost încheiat pe un termen de 10 ani. În 2 ani trebuiau construite toate stațiile, după care, la finele contractului, municipalitatea să beneficieze de acestea. În ianuarie 2017 termenul a expirat. Aceste stații vedem că s-au gestionat prost. Unele nu sunt reparate, altele au nevoie de acoperiș, scaune, însă publicitate au. „Epamedia” urma să gestioneze stațiile, însă lucrul nu s-a făcut conform obligațiilor contractuale. Primăria nu a rupt relațiile contractuale, dar trebuia să inițieze procesul cu 12 luni înainte de expirarea contractului. Dacă acest lucru nu se întâmplă, contractul se prelungește pe încă 5 ani. Prima greșeală comisă de primar a fost să nu rupă relațiile contractuale și acestea în continuare vor fi în gestiunea „Epamedia””, a spus Victor Poleacov.

Astfel, consilierii cer ca primarul general interimar, Nistor Grozavu, să delege o persoană sau un grup de persoane care vor analiza situația tuturor stațiilor gestionate de „Epamedia”. „Dacă vor avea dovezile necesare că partenerul nu îndeplinește obligațiile contractuale, atunci primarul poate cere rezilierea contractului”, au adăugat socialiștii.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților