[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracțiunea Platformei „DA” a rămas cu mai multe întrebări după ședința de astăzi a Parlamentului
17 Martie

Deputații fracțiunii Platforma „Demnitate și Adevăr” afirmă că, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, unde s-a discutat despre modificarea legii privind starea de urgență și în țară și instituirea stării de urgență, nu au fost primite răspunsurile dorite și nici nu este clar ce va face Guvernul în continuare, transmite CURENTUL.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a menționat că nu este clar de ce s-a instituit starea de ugență de 60 de zile și nu 30 de zile cum trebuie să fie.

„În cadrul ședinței au apărut mai multe întrebări. Cu părere de rău nu am primit răspunsuri de la Premier. Au fost superficiale, arogante, declarații politice. Nu am înțeles de ce s-a schimbat termenul de 30 de zile în 60 de zile. Măsurile propuse astăzi retrag competențele Parlamentului și le transmite puterii executive. Există riscul transformării R. Moldova în stat poliețenesc, cu extinderea nejustificată a atribuțiilor lui Igor Dodon. Ne adresăm partenerilor externi, să fie atenți și să fie clară această distincție între măsurile necesare pentru depășirea crizei epidimiologice și tentativele de uzurpare a puterii”, a spus Alexandru Slusari.

Menționăm că, astăzi Parlamentul a decis instituirea stării de urență în R. Moldova pentru 60 de zile.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților