[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracțiunea Platforma DA a solicitat audieri în Parlament cu conducerea a trei instituții
16 Aprilie

Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr (DA) a propus Parlamentului, în ședința de astăzi audieri pe trei subiecte, transmite CURENTUL.

Vicepreședintele Parlamentului și șeful fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari a spus că este nevoie de audiat Prim-ministrul interimar cu privire la procurarea vaccinului din China. „Marea majoritate a permis procedura simplificată de procurată și avem o situație incertă auzim diferite opinii că vor fi procurate vaccinurile din China și vor fi alocați 70 mln. lei. Nu vrem să periclităm procesul de vaccinare, dar trebuie să elucidăm acest caz”, a spus Alexandru Slusari.

În replică, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, a menționat că din partea Guvernului a parvenit informația privind procesul de procurare a vaccinului. S-a luat decizia la alocarea 150 mii doze vaccin ajutor umanitar și acum se duc tratative între MSMPS și omologii din China.

A doua audiere solicitată este cea a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju. „Avem două subiecte de rezonanță: cariera de la Micăuți, care activează ilegal și situația cu grâul, consider că există pericol pentru securitatea alimentară”, a spus Slusari.

A treia audiere solicitată a fost a conducerii Consiliului Concurenței cu privire la situația produselor petroliere. „Am văzut mai multe acorduri de cartel, vedem cum scad prețurile la țiței, în R. Moldova nu s-a schimbat nimic. Avem acest raport al Consiliului, sub toate aspectele, el merită atenției”, a spus Slusari.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Petru Burduja a menționat că o parte din deputați au făcut cunoștință cu acest raport și va fi examinat în stilul respectării prevederilor fixate.

Toate propunerile nu au întrunit numărul necesar de voturi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților