[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracțiunea PDM a solicitat audierea a 5 miniștri
12 Iulie

În debutul ședinței Parlamentului, astăzi, fracțiunea democraților a solicitat să fie audiați mai mulți miniștri, transmite CURENTUL.

Este vorba despre ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu – pe marginea acțiunilor întreprinse în vederea promovării produselor agricole autohtone, audierea ministrului Economiei şi Infrastructurii Vadim Brînzan – pentru a prezenta stadiul actual de implementare a programului „Drumuri Bune 2”.

Totodată, democrații au cerut audierea Viceprim-ministrului Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne – în legătura cu un caz de intimidare a președintelui raionului Anenii Noi, Serghei Rapcea, dar și pentru a prezenta situația curentă și stadiul de soluționare a cazului din Otaci referitor la prăbușirea blocului locativ.

Democrații au mai solicitat audierea ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco vizavi de pachetul de măsuri pentru protecția socială a familiilor social-vulnerabile, dar și ministrul Finanţelor, Natalia Gavrilița – pentru a prezenta informație privind intenția de a majora impozitele ca urmare a condiționării de către FMI, precum și prezentarea informației în scris.

De menționat că, inițiativele nu au întrunit numărul necesar de voturi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților