[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracțiunea PAS propune câteva soluții pentru a îmbunătăți sistemul medical
29 Mai

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a elaborat o listă de acțiuni imediate pe termen mediu pentru a consolida și fortifica sistemul de sănătate și pentru a fi pregătiți pentru un eventual al doilea val epidemiologic, transmite CURENTUL.

Deputatul Dan Perciun a prezentat soluțiile:

„Parlamentul să creeze o Comisie de anchetă, pentru a vedea cum a fost gestionată criza până acum. Avem întrebări, vrem să clarificăm lucrurile. Trebuie să susținem medicii ca să poată face față presiunilor la care sunt expuși. Să avem angajamentul de dublare a salariilor. Pentru asta avem nevoie de 600 mln. lei. De asemenea, să le oferim cadrelor medicale foi de odihnă. Considerăm, de asemenea, că trebuie să simplificăm procedurile de achiziții în medicină. Este necesar să creștem capacitatea de testare în R. Moldova. Ar fi bine ca, cel puțin până la finele verii, să avem capacitatea de a face 5 mii de teste pe zi”.

„De asemenea, este important să ne asigurăm că pacienții care se adresează medicilor în spitale pe alte probleme să nu iasă de acolo cu COVID-19. Este important să dotăm corespunzător și prioritar secțiile de terapie intensivă, în special în raioane”, a spus Dan Perciun.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților