[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracțiunea PAS a făcut câteva solicitări către vicepremierul pentru Reintegrare. Este vizat un cetățean din regiunea transnistreană
10 Ianuarie

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că, a avut astăzi, o întrevedere cu Asociația Promo-LEX cu referire la cazul cetățeanului Republicii Moldova, Alexandru Rjavitin, care a dispărut din propria casă din localitatea Pervomaisc, raionul Slobozia din regiunea transnistreană a R.Moldova, transmite CURENTUL.

Deputata Doina Gherman a precizat că, Alexandru Rjavitin a fost înrolat în structurile paramilitare din stânga Nistrului, în august 2015, însă a reușit să evadeze, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale. Din data de 18 decembrie 2019 nu se cunosc careva detalii despre locul aflării acestuia, însă există informații precum că a fost răpit de structurile Administrației de la Tiraspol.

În context, PAS a venit cu mai multe solicitări.

„Venim cu un demers oficial către Alexandru Flenchea, vicepremier pentru reintegrare, să intervină de urgență și să întreprindă măsurile necesare pentru a stabili locul de aflare a cetățeanului. Să-i fie asigurat elimentarul: avocat și medic. Totodată, solicităm documentarea detaliată a acestui caz în particular, dar și a fenomenului de înrolare forțată a tinerilor în structurile din stânga Nistrului. Venim cu un demers oficial către Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, cu aceleași solicitări și să ni se comunice în regim de urgență dacă acest caz este în vizorul PG și care sunt acțiunile întreprinse. Solicităm o întrevedere oficială cu reprezentanții Misiunii OSCE în RM și așteptăm poziția oficială față de acest caz”, a precizat Gherman.

Potrivit deputatei, PAS va monitoriza acest caz, totodată solicită autorităților — „să-și facă datoria, să garanteze drepturile fundamentale ale cetățenilor RM”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților