[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracțiunea Partidului „ȘOR” a boicotat ședința Parlamentului și cere ca indemnizațiile pensionarilor să fie majorate până la 5000 de lei
6 Iulie

Partidul „ȘOR” va participa la ședințele plenare ale Parlamentului și va susține votarea unor proiecte importante pentru sistemul medical și social al țării numai în cazul în care proiectele de legi vor fi discutate deschis în Parlament și nu prin ocolirea organului legislativ. Formațiunea politică pledează pentru majorarea indemnizațiilor unice pentru pensionari de la 700 la 5000 de lei, a scris pe Facebook liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, transmite CURENTUL.

„Considerăm că salariile medicilor nu trebuiesc majorate pe etape, dar imediat. Indemnizația unică pentru pensionari nu trebuie să fie de 700 de lei, dar de 5.000. Și cel puțin la fel trebuie să fie indemnizația de șomaj, pentru că este imposibil să supraviețuiești cu mai puțini bani, având în vedere prețurile actuale. Doar în asemenea caz fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” va participa la ședința Parlamentului și va susține amendamentele”, a menționat Șor.

El a respins acuzațiile guvernării, potrivit cărora partidele de opoziție din Parlament ar bloca proiectele de legi ce vizează, printre altele, creșterea salariilor medicilor și plata indemnizațiilor unice pentru pensionari, prin procedura de asumare a răspunderi Guvernului pentru un pachet de legi.

„Pentru amendarea legislației, inclusiv a Legii Bugetului, există proceduri clare. Acestea presupun discuții deschise în Parlament. În asta constă esența democrației parlamentare”, a subliniat Ilan Șor.

Ilan Șor susține că guvernul vrea să aprobe modificările ocolind Parlamentul, urmărind că „să-i dea „laurii” lui Dodon, care nu mai are ce raporta în alegerile prezidențiale”. Șor este de părere că, prin încălcarea procedurilor legale, guvernarea și Igor Dodon blochează ei înșiși adoptarea proiectelor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților