[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracțiunea BCS: Republica Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate
31 Iulie

Astăzi, pe finalul sesiunii plenare de primăvară – vară a Parlamentului, fracțiunea BCS a susținut un briefing, informează CURENTUL.

Vladimir Voronin, președintele PCRM, a caracterizat sesiunea respectivă drept o nouă etapă de discriminare a Parlamentului, de intimidare a opoziției, de distrugere conștientă a țării.

”Din independența și suveranitatea țării nu a mai rămas nimic. Toate promisiunile făcute de guvernare au rămas vorbe goale. Lumea e sărăcită totalmente. Economie nu există, iar Moldova trăiește doar din credite și pomeni occidentale”, a spus Voronin, adăugând că inițiativele lansate de BCS sunt menite să amelioreze situația oamenilor, dar sunt respinse de majoritatea PAS .

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS a menționat că inițiativele BCS reflectă năzuințele cetățenilor. Este vorba despre solicitarea de a audia guvernul vizavi de acțiunile pe care le întreprinde pentru a ajuta oamenii în cazul calamităților naturale, despre audierea și crearea unei comisii de anchetă pe situația cu păcura, procurată la un preț astronomic pe banii cetățenilor, dar care a fost îngropată hoțește pe timp de noapte.

Vicepreședintele Parlamentului a mai atenționat asupra faptului că opoziția s-a exprimat împotriva prelungirii stării de urgență, situație în care nu vin investițiile, nu este un program economic. ”Starea de urgență este convenabilă doar celor care vor să facă achiziții pe ascuns, să gestioneze banii publici netransparent, înafara procedurilor legale și parlamentare”.

Pe finalul briefingului, Vlad Batrîncea a reiterat că țara are nevoie de alegeri parlamentare anticipate. Potrivit deputatului, BCS a inițiat o moțiune de cenzură împotriva guvernului Recean, care este cea mai scurtă cale către aceste alegeri.

Vlad Batrîncea a îndemnat toate forțele de opoziție din țară, inclusiv partidele extraparlamentare să se consolideze în jurul acestei idei, să fie organizate alegeri parlamentare anticipate libere și corecte, astfel încât la conducere să vină oameni capabili să gestioneze treburile publice în interesul cetățenilor.

Inapoi la arhiva noutaților