[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Ziua Învățământului Dual. SEBN MD participant la eveniment
22 Mai

SE Bordnetze SRL (SEBN MD) a participat la cea de-a doua ediție a Zilei Învățământului Dual, ce a avut loc în Scuarul Școlii Profesionale din Orhei. În cadrul evenimentului, partenerii duali, companiile și instituțiile de învățământ profesional tehnic au promovat beneficiile și oportunitățile acestui tip de învățământ, transmite CURENTUL.

La cea de-a doua ediție a Zilei Învățământului Dual au participat reprezentanți ai CCI, MECC, ai Proiectului ”Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, companii din regiunea centrală, precum și ucenici. Au fost organizate expoziții, concursuri, competiții sportive, ateliere informative și interactive, în cadrul cărora, elevii care își fac studiile în sistemul dual și-au împărtășit din experiența și avantajul de a îmbina lucrul la o companie cu studiile la un colegiu, centru de excelență sau o școala profesională.

Echipa SEBN MD a relatat despre experiența companiei în cadrul Programului de formare duală menționând că a încheiat acorduri de colaborare cu Școala profesională din Orhei și Colegiul de inginerie din Strășeni. Numărul total de studenți care își desfășoară stagiul la fabrică este 42 și sunt instruiți la specialitățile: echipamente de dispecerat electromontor și teleautomatică, mecatronică și echipamente și accesorii industriale.

Studenții ce-și fac stagiul la SEBN MD primesc un salariu lunar de ucenicie, suplimentar, transport gratuit la și de la fabrica. De asemenea, li se oferă posibilitatea de a se angaja mai târziu în fabrică. Pentru eficientizarea procesului de studiu, facilitarea însușirii materialului teoretic, dezvoltarea competențelor specifice, SEBN MD a donat școlii profesionale din Orhei, echipament tehnic (2 stații de asamblare și materii prime). Echipamentul va fi utilizat pentru echiparea laboratorului tehnic în incinta școlii.

În cadrul evenimentului, echipa SEBN MD a organizat un concurs interactiv în care au testat abilitățile de îndemânare ale elevilor. Peste 30 de participanți au avut posibilitatea să se întreacă la rapiditate și îndemânare, iar 3 dintre ei au fost premiați la final.

SE Bordnetze SRL este unul dintre cei mai importanți producători de cablaje auto din Republica Moldova. Proiectul de investiții este implementat în cadrul Zonei Economice Libere Bălți, subzona Orhei. Compania a fost înregistrată în decembrie 2015 și este o filială a Sumitomo Electric Bordnetze SE, care este un producător global în domeniul industriei automotive, cu 35 de mii de angajați din 15 țări.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților