[ X ]
(FOTO// VIDEO) Trei copii și-au pierdut viața într-un incendiu (update)
16 Noiembrie

În această noapte, la ora 00:16 minute, Serviciul de Dispecerat Nord a fost alertat despre izbucnirea unui incendiu în satul Danu, raionul Glodeni, transmite CURENTUL.

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, salvatorii stabilind că o casă de locuit este cuprinsă de flăcări. În timpul intervenției de stingere, pompierii au depistat în interiorul locuinței, corpurile neînsuflețite a trei minori, două fete și un băiat. S-a constatat că minorii aveau vârste de: o fată de 7 ani, un băiat de 4 ani și o altă fată de o lună de zile. Localizarea incendiului a fost anunțată către ora 00:37 minute, suprafața de ardere fiind estimată la aproximativ 12 metri pătrați. Circumstanțele izbucnirii incendiului și cauza urmează să fie cercetate și stabilite, organele de drept cercetând alte date și cauza decesului celor trei minori.

UPDATE ora 10:00:  La locul incendiului, din satul Danu, raionul Glodeni, lucrează o echipă din cadrul Laboratorului Experimental Antiincendiar al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, spre stabilirea circumstanțelor izbucnirii incendiului. Mai mult, la fața locului activează și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Glodeni, pentru mai multe circumstanțe ale cazului.

UPDATE, 16.11.2017:  În urma cercetărilor efectuate de către o comisie mixtă de inspectori ai IGSU, poliție și procurori, la locul incendiului din satul Danu, raionul Glodeni, Laboratorul Experimental Antiincendiar al IGSU a înaintat mai multe versiuni preliminare în cadrul examinării cauzei izbucnirii incendiului, înregistrat pe data de 14 noiembrie curent.

Versiunile preliminare, care sunt cercetate în continuare: încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea aragazului, încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei de încălzit, incendiere intenționată, și scurtcircuit. În continuare, în termen de până la zece zile, va fi înaintată o cauza finală dintre cele patru versiuni, care va fi drept cauză a izbucnirii incendiului sus-menționat.

 

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților