[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO// VIDEO) S-a inspirat de la colegii din Germania. Ce propune Gheorghe Cavcaliuc pentru asigurarea protecției angajaților
18 Septembrie

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, propune schimbarea lăzii cu nisip pentru testarea armelor, transmite CURENTUL.

Potrivit unei postări pe o rețea de socializare, Gheorghe Cavcaliuc, menționează că ideea vine de la colegii germani.

„Un aspect inovativ în cadrul poliției germane este utilizarea unui echipament special de verificare a armei din dotarea angajaților la primire și predare.

Cu toții cunoașteți că, conform procedurii, armele din dotare sunt predate / primite de la unitatea de gardă și urmează efectuarea procedurii de testare a armei în lada de nisip.

Din păcate, în atare circumstanțe există riscul ca:

– arma să se descarce întâmplător

– să ricoșeze în timp ce este testată

– să se producă un incident cu cei din jur.

Consider că acest echipament este benefic pentru a fi implementat în subdiviziunile noastre, deoarece asigură protecția angajaților și este o modalitate inovativă de efectuare a unei proceduri standard”, scrie Gheorghe Cavcaliuc.

De asemenea, el menționează că ideea a fost consultată cu toți conducătorii IGP.

„Această idee am consultat-o cu toți conducătorii Poliției Naționale și fiecare unanim susține ideea de schimbare a lăzii cu nisip pentru testarea armelor, menționând că este foarte necesar și benefic acest echipament pentru securitatea polițiștilor.

Este a 2 zi și deja remarc că Poliția Națională a Germaniei este un bun exemplu pentru noi prin experiența avansată și sunt convins că putem prelua mai multe aspecte și dezvolta activitatea noastră polițienească.

Mulțumesc colegilor mei și în special omologului meu din Thuringia, Heiko Schmidt pentru ospitalitate și organizarea unui program la nivel înalt”, a mai scris Gheorghe Cavcaliuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților