[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO// VIDEO) Intervențiile vameșilor din ultimele zile: Au fost reținute mărfuri de peste 330 mii lei
13 Martie

Patru tentative de plasare pe piață a mărfurilor introduse ilegal în țară, prin eludarea controlului vamal, au fost prevenite de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal, transmite CURENTUL.

Intervențiile au avut loc în perioada 08 – 12 martie și s-au soldat cu rețineri de bunuri de larg consum, estimate la peste 330 000 lei.

Prima reținere a fost operată în mun. Chișinău la data de 08 martie curent, fiind vizat un locuitor al Capitalei, despre care erau deținute informații că este implicat în trafic ilicit cu bunuri, procurate din or. Cernăuți, Ucraina. Conform procedurii, inspectorii Echipelor Mobile au escortat mașina acestuia la sediul biroului vamal Centru pentru efectuarea controlului fizic, în rezultatul căruia au fost depistate mai multe loturi de pompe de apă, fierăstraie mecanice și lanțuri pentru acestea.

Cea de-a doua depistare a fost consemnată în data de 10 martie a.c., după ce inspectorii Echipelor Mobile au stopat, la intrarea în localitatea Copanca, r-nul Căușeni, un vehicul de teren ce transporta 2000 kg de varză chinezească fără acte de proveniență. Din cercetările preliminare, s-a stabilit că legumele au fost achiziționate din Ucraina și introduse ilegal în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, în scopul evitării achitării taxelor prevăzute de legislația în vigoare.

Tot în aceeași zi, inspectorii din a doua linie de control au raportat o reținere a mai multor loturi de bomboane în asortiment, precum și a unor produse de curățătorie, procurate din Ucraina. Bunurile au depistate într-un autovehicul, stopat la ieșirea din localitatea Vălcineț, r-nul Ocnița.

Cel de-al patrulea caz a fost înregistrat în dimineața zilei de ieri, 12 martie, în apropierea localității Căpriana, iar obiectul documentării îl constituie un lot de sisteme multimedia uzate pentru diverse mărci auto. Dispozitivele erau disimulate printre coletele transportate într-un  autocar de pe  ruta Italia – Republica Moldova și aparțineau unuia dintre pasagerii vehiculului. Totodată, documentat pe acest caz este și conducătorul autocarului, care a admis transportarea bunurilor tăinuite de la controlul vamal.

v3

v2

v1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților