[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO// VIDEO) Instruiți cum să-și protejeze viața. Copiii de la o grădiniță din Capitală au făcut cunoștință cu activitatea de pompier
10 Aprilie

Recent, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a desfășurat lecții de instruire pentru copii privind bazele securității vieții, transmite CURENTUL.

Evenimentul a fost organizat în incinta grădiniței nr. 13 din capitală. Specialiștii din cadrul IGSU au instruit peste 100 de copii în domeniul respectării regulilor de securitate și comportamentul corect în caz de incendii și seism. Totodată, pompierii au arătat micuților un spot video educativ despre situațiile de risc. Angajații IGSU le-au vorbit despre riscul jocului cu focul, dar și despre imprudența la utilizarea surselor de aprindere. Mai mult, copii au făcut cunoștuință cu echipamentul din dotare cu care pompierii efectuează misiuni reale.

După ce copii au aflat cum se pot proteja în situații de risc, aceștea au ieșit în curtea grădiniței pentru a explora tehnica de intervenție a salvatorilor. Aici pompierii printr-un mod interactiv au improvizat stingerea incendiilor, refulând apă din furtunuri.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență acordă a atenție deosebită la pregătirea tinerii generații în domeniul reacționării corecte în situații excepționale. Astfel de instruiri sunt desfășurate sistematic de IGSU în instituțiile de învățământ din țară avînd drept scop promovarea siguranței și prevenirea riscurilor în rândul minorilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților