[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO// VIDEO) Diferite accesorii pentru instalații sanitare și piese auto-moto introduse ilegal în țară depistate de vameși
16 Februarie

Mai multe loturi de accesorii pentru instalații sanitare și piese pentru automobile și motociclete au fost depistate de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal într-un autocar de pe ruta Chișinău-Kharkov. Potrivit informațiilor deținute de vameși, loturile erau procurate din Ucraina și introduse ilegal în țară prin regiunea transnistreană, transmite CURENTUL.

Autovehiculul a fost stopat la intrarea în municipiul Chișinău, fiind escortat la postul vamal intern Chișinău 2 (Cricova) pentru verificări. Controlul fizic efectuat asupra unității de transport a relevat existența mai multor ascunzișuri, unde erau disimulate bunurile nedeclarate. Printre mărfurile menționate a fost depistat și un sistem de termoviziune, estimat la circa 60 mii lei. Valoarea întregului lot reținut se cifrează la peste 150 mii lei.

Documentat pe acest caz este șoferul unității de transport – un locuitor al or. Căușeni, în vârstă de 49 de ani. Autocarul a fost indisponibilizat pe teritoriul terminalului vamal „Cricova” până la finalizarea tuturor acțiunilor investigative. În cazul în care se va stabili că vehiculul a fost reutilat ilegal, acesta va fi supus confiscării.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților