[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO// VIDEO) Cu ce s-au ocupat pe parcursul zilei de ieri Echipele Mobile ale Serviciului Vamal
12 Aprilie

Serviciul Vamal a organizat pe poligonul moto din cartierul Telecentru al Capitalei un exercițiu de evaluare a capacităților de reacție și intervenție ale subdiviziunilor specializate din subordine, transmite CURENTUL.

Potrivit datelor deținute, în perioada 1 ianuarie 2016 – 31 martie 2017, Echipele Mobile ale Serviciului Vamal au efectuat 227 de rețineri de diverse bunuri de contrabandă, în valoare totală de peste 21 milioane de lei.

În ceea ce privește depistările operate cu implicarea patrupezilor Serviciului Vamal, în perioada de referință au fost consemnate 136 de depistări și reținute în total 4 731 140 de țigarete de diverse mărci, care au fost tăinuite de la controlul vamal.

De asemenea, este de menționat că valoarea bunurilor reținute și recunoscute ca corpuri delicte pe cauzele penale aflate în gestiunea organului de urmărire penală a Serviciului Vamal se cifrează la suma de 240 milioane de lei.

Partipanților le-au fost prezentate echipamentele tehnice de control din dotare.

Imediat după prezentările de tehnică, inspectorii Echipelor Mobile au desfășurat o simulare a unui caz de reținere a unui grup infracțional specializat în contrabandă cu mărfuri de larg consum.

Ultimul element al exercițiului a fost prezentat de către inspectorii-chinologi ai Serviciului Vamal și patrupezii instruiți de către aceștia, care au simulat o serie de cazuri de depistare a țigaretelor și stupefiantelor. Menționăm că, actualmente, Centrul are în dotarea sa 20 de exemplare canine, specializate preponderent în detectarea produselor de tutungerie, substanțelor narcotice și a precursorilor.

SV_5

SV_4

SV_1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților