[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Un „Troleibuz al tinerilor” circulă în Chișinău
17 Decembrie

Un troleibuz din capitală a fost pictat cu elementele grafice ale campaniei de promovare a Centrelor de tineret, la inițiativa Centrului Municipal de Tineret Chișinău, transmite CURENTUL.

Acesta este unul din cele 22 Centre de tineret, care sunt susținute în programul Fondului Comun pentru dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.

„Troleibuzul tinerilor” circulă pe rutele 4 și 8, iar, periodic, tinerii organizează în el activități cu implicarea voluntarilor, cât și diverși parteneri sociali, autorități publice pentru a atrage atenția asupra drepturilor și nevoilor tinerilor. Totodată, menirea acestor activități este de a promova serviciile Centrelor de tineret în rândul tinerilor și de a-i motiva să fie mai activi social.

Troleibuzul poate fi văzut pe străzile capitalei deja de câteva luni, iar primele activități au avut loc în luna noiembrie, declarată Luna Tineretului în Moldova. Atunci, zeci de tineri au avut parte de o călătorie mai puțin obișnuită, troleibuzul a devenit un spaţiu prietenos tinerilor, dornici să se distreze şi să învețe în același timp.

Ei au participat la un atelier ecologic, s-au întâlnit cu autorităţile locale şi au discutat despre dificultăţile şi oportunităţile tinerilor din capitală. În pauză, la Parcul „La Izvor” tinerii au învăţat să acorde primul ajutor în caz de arsuri şi hemoragie.

Pentru anul 2020, în bugetul municipal au fost prevăzuți 200.000 de lei pentru Programul de granturi pentru ONG-uri și grupuri de inițiative a tinerilor, beneficiarii cărora sunt persoane de la 14-35 de ani.

Cristina Parfeni

IMG_8687_ok IMG_8700_ok IMG_8720_ok IMG_8796_ok

Inapoi la arhiva noutaților