[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Un cuplu și-a oficializat căsătoria după gratii
16 Iulie

La Penitenciarul nr.17-Rezina, săptămâna trecută, un condamnat la detenție pe viață, s-a căsătorit în interiorul instituției. Acesta este al patrulea caz, de la începutul anului, înregistrat în instituția menționată, transmite CURENTUL.

Un ofițer al Stării Civile din cadrul Primăriei Rezina, a oficiat căsătoria civilă dintre Grigore, în vârstă de 50 ani și mireasa de 48 de ani. Cei doi, au o relație de concubinaj de câțiva ani și educă un copil.

Această acțiune urmărește responsabilizarea deținutului, asumarea unui rol în familie, stabilirea legăturii mai strânse între parteneri, bazate pe încredere și ajutor. Și persoanele private de libertate au niște datorii din punct de vedere moral și legal față de membrii familiei, mai ales, când este vorba de copii.

După ceremonie, cuplul au beneficiat de întrevedere de lungă durată până la 72 de ore, în sectorul destinat vizitelor, din cadrul penitenciarului.

Statistica Administrației Naționale a Penitenciarelor arată că de la începutul anului 2018 s-au înregistrat 103 căsătorii.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților