[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Trei cetățeni ai Uzbekistanului amendați și obligați să părăsească țara pentru condițiile de muncă ilegale
16 Mai

Ofițerii Biroului migrație și azil în comun cu inspectorii ANSA au organizat în municipiul Chișinău o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini, transmite CURENTUL.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost depistați 3 cetățeni ai Uzbekistanului, care au închiriat un spațiu într-o piață comercială și preparau produse de patiserie în condiții antisanitare, fără permis de ședere în scop de muncă.

Totodată, au fost stabilite mai multe nereguli: lipsa autorizației de amplasare și funcționare eliberate de organele competente, condiții antisanitare, spălătoria nefiind conectată la sisteme de aprovizionare cu apă, utilajul frigorific nu funcționa și nu era dotat cu termometru, produsele din carne și ouă nu dispuneau de acte ce ar confirma inofensivitatea și proveniența lor, etc.

Ca urmare a celor constatate, în privința acestora au fost emise decizii de returnare cu stabilirea interdicției de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 3 ani.

În același timp, străinii au fost sancționați contravențional cu amenzi în sumă de 15 000 lei și au fost obligați să părăsească teritoriului țării în termen de 5 zile.

De către inspectorii ANSA pe marginea încălcărilor depistate urmează a fi adoptate decizii pe linia de competență, în conformitate cu legislația în vigoare.

Cristina Parfeni

20190514_080526 20190502_124050

Inapoi la arhiva noutaților