[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) TOP-10 burlăcițe în politica autohtonă, anul 2017
6 Februarie

Redacția CURENTUL a elaborat un top 10 al celor mai cotate femei burlăcițe din politica moldovenească. Precizăm că topul dat reprezintă opinia redacției.

1. Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) (anul nașterii – 1972)

Lidera PAS are o biografie impresionantă și o activitate politică excepțională. A absolvit Harvardul, a lucrat în calitate de consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale, a fost ministru al Educației, iar la sfârșitul anului 2015 și-a creat propriul Partid. În anul 2016 a fost aleasă candidatul unic la prezidențiale din partea a 3 partide de dreapta (PAS, PPDA și PLDM) și a ajuns în turul II obținând un rezultat de 48% din voturi. Cu toate acestea, Maia Sandu se preocupă mai mult de viața politică decât personală.

maia-sandu

2. Irina Vlah, bașcan al UTA Găgăuzia (anul nașterii – 1974)

Prima femeie bașcan al regiunii date. În 2005 a fost aleasă deputat din partea Partidului Comuniștilor în Parlament, funcție deținută până în 2014 când a părăsit formațiunea. Irina Vlah e frumoasă, deșteaptă și extrem de muncitoare. Bașcanul Găgăuziei are o fiică Ana.

irina vlah

3. Inna Șupac, deputat PCRM în Parlament (anul nașterii – 1984)

Este unul din cei mai activi membri ai PCRM. A condus organizația de tineret, iar acum este șefa de fracțiune. A fost deputat și în trei legislaturi precedente. În ultimul timp s-a schimbat extrem de mult, astfel că, cu anii arată din ce în ce mai bine. Totodată, și în plan profesional a obținut succese.

inna supac

4. Marina Tauber, președinta Federației de Tenis din Moldova, membru al consiliului politic Partidul Șor (anul nașterii – 1986)

Sportivă de succes în domeniul tenisului, a devenit prima femeie președintă al federației de profil, pe care o conduce din 2011. De asemenea, este membră al Partidului Șor și șefa organizației teritoriale Chișinău al partidului. E activă și în sport și în politică, e frumoasă, cochetă și are toate șansele să crească în plan profesional și, nemijlocit, în plan politic.

marina tauber

5. Mihaela Spătaru, deputat (anul nașterii – 1989)

Specialist în relații publice și comunicare. A fost prim-vicepreședintele Organizației de Tineret al PLDM, apoi vice-președinte. A obținut mandat de deputat în Parlament în 2014 pe lista PLDM, ulterior a părăsit fracțiunea, acum fiind deputat neafiliat.

mihaela spataru

6. Marina Radvan, deputat PSRM (anul nașterii – 1991)

Actriță de profesie, deține funcția de președinte al organizației de tineret al PSRM. Din 2014 este deputat în Parlament. Deputata socialistă este la începutul carierei sale în politică, totuși e extrem de activă. Marina Radvan a adoptat, în ultimul timp, un stil elegant, ceea ce o face o burlăciță și mai interesantă.

radvan

7. Cristina Boaghi, vice-ministru al Educației (anul nașterii – 1987)

A candidat pe lista PL la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, dar și la cele din 30 noiembrie 2014. Din 2010 până în 2015 a activat în cadrul Secretariatului Parlamentului, Direcția juridică. Din august 2015 a devenit vice-ministru al Educației la propunerea ministrei Corina Fusu.

boaghi

8. Daniela Morari, vice-ministru de Externe (anul nașterii – 1982)

Din august 2015 a devenit vice-ministru de Externe, dar anterior a activat în calitate de secretar, apoi consilier în departamentul pentru Integrare Europeană din cadrul aceluiași minister.

morari daniela

9. Olga Coptu, șefa BRD (anul nașterii – 1981)

Anterior a activat în cadrul Biroului Relații Interetnice și Ministerul Culturii. Face parte din echipa Partidului Democrat din Moldova. A înființat ziarul „Gazeta Basarabiei” distribuită în mai multe țări din Europa. Este exponentă a diasporei Republicii Moldova din Italia, revenită acasă în anul 2014.

olga coptu

10. Veronica Vraglaeva, vice-ministru al Finanțelor (anul nașterii – 1985)

Din februarie 2016 este viceministru al Finanțelor, iar anterior a activat în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat, șef al direcției metodologia impozitelor. Mai mult de 5 ani a fost cercetător ştiinţific în cadrul secţiei ,,Analize şi prognoze”, Institutul Naţional de Cercetări Economice.

vragaleva

Autor: CURENTUL

Foto: facebook

Inapoi la arhiva noutaților