[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Surprize pentru micuții de la grădinițele din Orhei! Iată ce a inițiativă a lansat primarul!
21 Decembrie

Surprizele din partea autorităților locale continuă pentru orheieni. De această dată, Primăria orașului a pregătit daruri pentru cei mici, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, începând cu data de 20 decembrie, consilierii din partea fracțiunii „Pentru Orhei” merg zilnic în toate grădinițele orașului, pentru a le împărți micuților cadouri din partea primarului Ilan Șor.

Astfel, 1824 de copii din cele 7 grădinițe ale Orheiului au parte de o surpriză în plus în timpul matineului de iarnă. În afară de Moș Crăciun, aceștia sunt vizitați de către un consilier, care le aduce câte o surpriză dulce, însoțită de o urare din partea primarului Ilan Șor:

„Dragi copii, vă urez un An Nou plin de momente frumoase, să fiți iubiți și sănătoșei.

Cu mult drag, Primarul de Orhei, Ilan Șor.”

Această acțiune vizează toate cele 7 grădinițe din oraș, iar cadourile vor continua să fie repartizate copiilor până în data de 30 decembrie.

Primăria reiterează că grija pentru generația care ne va urma este prioritară pentru conducerea orașului. Potrivit unei decizii a primarului Ilan Șor, în Orhei alocația pentru nou-născut este de 7.000 de lei la nașterea primului copil și de 10.000 de lei pentru al doilea și următorii copii, suplimentar îndemnizației unice la naștere alocată de către stat, de 3.100 de lei pentru primul copil și de 3.400 de lei pentru copiii născuți ulterior. Acest proiect a intrat în vigoare pe data de 1 decembrie 2015 și este o îndemnizație unică pentru nașterea copiilor, care se oferă tinerilor părinți din Orhei suplimentar la alocațiile oferite de stat.

Mai mult, în Orhei, primarul se ocupă activ și de sprijinul copiilor de vârsta preșcolară. Problema micuților înscriși pe listele de așteptare a fost soluționată prin deschiderea grupelor suplimentare. Totodată, a fost modernizată infrastructura în grădinițe, iar pentru întreținerea fiecărui copil, în instituțiile preșcolare, sunt alocate suplimentar câte 400 de lei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților