Personalul medical din Armata Naţională învaţă tehnici de acordare a primului ajutor medical pe câmpul de luptă în cadrul unui seminar, care are loc în perioada 24 — 27 iulie curent, la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, transmite CURENTUL.
Instruirea desfăşurată în conformitate cu planul de activitate externă al Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale pentru anul 2017, are ca obiectiv perfecţionarea cunoştinţelor cadrelor militare fără studii medicale în domeniul acordării asistenţei medicale primare, de urgenţă în condiţiile de câmp şi situaţii excepţionale.
Cei 20 de subofiţeri, sergenţi, caporali şi soldaţi sunt pregătiţi de instructori din Forţele Aeriene ale SUA dislocate în Europa şi din Garda Naţională a Carolinei de Nord în restabilirea funcţiilor vitale, stoparea hemoragiei, aplicarea bandajelor şi pansamentelor, dar şi evacuarea pacienţilor de pe câmpul de luptă.
Cursul de instruire „Acordarea primului ajutor pe câmpul de luptă” face parte din Programul „Nursing”, lansat în Armata Naţională în anul 2013 cu sprijinul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord.
Cristina Parfeni