[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) SUA au donat echipamente de protecție Ministerului Apărării
14 Mai

Statele Unite ale Americii, prin intermediul Ambasadei SUA la Chișinău, au oferit astăzi instituțiilor medicale ale Ministerului Apărării un lot de echipament individual de protecție în valoare de 15 000 de dolari, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Spitalului Clinic Militar Central, transmite CURENTUL.

Donația a fost transmisă la solicitarea ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, în sprijinul acțiunilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în Armata Națională.

Prezent la eveniment, Excelența Sa, ambasadorul american în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a menționat că prin donația oferită, SUA își dorește să sprijine eforturile comune de combatere a situației epidemiologice atât în Republica Moldova, cât și în întreaga lume.

„Aceasta este o mică parte din asistența noastră pentru a ajuta Republica Moldova să combată acest virus. Donația este un semn al angajamentului nostru față de Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult să conlucrăm cu dumneavoastră în depășirea acestei crize”, a spus ambasadorul Hogan.

La rândul său, ministrul Alexandru Pînzari a mulțumit părții americane pentru receptivitate și ajutor. „SUA sunt partenerul nostru strategic. Apreciez sprijinul oferit de Ambasada SUA la Chișinău, care conține echipament de protecție pentru efectivul de cadre medicale din instituțiile specializate ale Ministerului Apărării. Această donație, cu siguranță, este una semnificativă și foarte utilă pentru noi. COVID-19 este o provocare pentru toată lumea, dar sunt convins că prin eforturi comune vom reuși să prevenim acest virus”, a menționat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

Lotul american conține termometre cu infraroșu, costume de protecție, ecrane de protecție (viziere), măști, ochelari de protecție, mănuși de nitril, respiratoare și alte echipamente individuale. Acestea sunt destinate pentru protecția cadrelor medicale din Spitalul Clinic Militar Central și Centrul Consultativ Diagnostic al Ministerului Apărării.

Cristina Pendea

DSC_5303 DSC_5307 DSC_5329 DSC_5333 DSC_5355 DSC_5369 DSC_5404 DSC_5427 DSC_5433 DSC_5465

Inapoi la arhiva noutaților