[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Start misiunilor pentru contingentul KFOR-9 în Kosovo
25 Iunie

Cel de-al nouălea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în operaţiunea KFOR, a demarat antrenamentele în Kosovo, transmite CURENTUL.

Potrivit comandantului contingentului, locotenent-colonel Veaceslav Balan, ofiţerii şi subofiţerii moldoveni, împreună cu cei italieni, sunt instruiţi de colegii lor din Ungaria, la capitolul „fire phobia” şi controlul mulţimii.

Sursa a specificat că în acelaşi timp, grupul de genişti desfăşoară şedinţe privind pericolul muniţiilor neexplodate în regiunea Kosovo şi acţiunile în caz de depistare a acestora, la care participă militari din Slovenia şi Italia.

Locotenent-colonelul Balan a adăugat că în perioada mandatului, militarii Armatei Naţionale vor desfăşura operaţiuni de patrulare, pază şi apărare a obiectelor de importanţă strategică, misiuni de asigurare a securităţii bazei „Camp Vilaggio Italia”, inclusiv Mănăstirea Decane, precum şi misiuni de cercetare de geniu şi depistare a obiectelor explozive.

Contingentul KFOR-9, format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de infanterişti, a fost detaşat în Kosovo la 9 iunie curent. Mandatul acestora va dura şase luni.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților