[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Specialistul în comunicare Alina Zbancă a lansat o carte cu versuri
11 Iulie

Alina Zbancă, purtătoarea de cuvînt a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a dovedit că se pricepe nu doar la comunicare şi jurnalism, ci şi la poezie. Ea şi-a lansat ieri prima culegere de versuri în incinta unui local din capitală, informează CURENTUL.

Culegerea are denumirea „Umbrelă pentru suflet”, iar în prefaţa la carte, Alina Zbancă menţionează că „sufletul fiecărui om are nevoie de o umbrelă, umbrelă pe care să o deschidă pentru a se proteja de ploile cuvintelor reci şi tăioase, de energia negativă ce ne inundă adesea şi gîndurile de plumb, care se abat peste suflet ca norii gri, deşi şi supăraţi”.

Autoarea menţionează că „umbrela pentru suflet poate fi cuvîntul bun şi frumos, arta poeziei dragostei din noi, ea poate fi numită arma care nu face rău, ci stăvileşte cu cele mai frumoase sentimente loviturile din afară”.

Recenzia culegerii este semnată de Arcadie Suceveanu, Preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, care menţionează că „Alina Zbancă percepe poezia ca pe o permanentă stare confesivă, ca pe o expresie a setei de cunoaştere – a unei febrile cunoaşteri afective”.

„Candidă şi visătoare, tînăra poetă este obsedată de o ploaie purificatoare, de o ploaie erotică, imaginată ca o personificare a propriilor sale obsesii şi sentimente, ca pe un personaj, pe care „să-l las să intre în casă”; caută o „umbrelă pentru suflet”, spre a se proteja de durităţile şi „loviturile din afară”; captează inefabilul din lucruri, căutînd „soare prin zile”; ascultă, enigmatică şi visătoare, cum „ploaia umblă prin cer cu luna în mînă”, scrie Arcadie Suceveanu.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților