Condiţiile meteo nefavorabile pentru odihnă în aer liber, dar bune pentru vegetaţia forestieră, i-au mobilizat pe silvicultori, în efortul comun de sporire a suprafeţelor împădurite, în contextul marcării Zilei Internaționale a Pădurilor.
Colaboratorii Agenţiei „Moldsilva” s-au implicat în Campania națională de plantare a arborilor „Plantăm păduri salvăm Moldova” nu doar prin organizare şi promovare, dar şi prin activităţi practice în cadrul Ocolului Silvic Căpriana, Întreprinderea Silvo-Cinegetică Străşeni.
În parcela 48 subparcela K au fost efectuate lucrări de regenerare prin însămânţarea cu ghindă pentru stejăretul de mâine.
25 de angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Întreprinderea pentru Silvicultura Orhei” au raportat o suprafaţă de 4 ha din cadrul Ocolului Silvic Vatici, cu lucrări de ajutorare a regenerării naturale şi 2000 de puieți de stejar pedunculat, acesta fiind doar startul activităţilor de implicare în cadrul campaniei de plantare şi Zilei Internaționale a Pădurilor, din cele 172 ha planificate cu lucrări de regenerare pentru anul 2021.
În acelaşi context şi silvicultorii de la Bălţi s-au implicat activ în activităţile promovate de către Adunarea Generală a ONU pentru restaurarea pădurilor, drept o cale de însănătoşire şi bunăstare. 3600 de puieţi de frasin au acoperit 1 ha din parcela 102 K, iar colaboratorii
Întreprinderii pentru Silvicultură Bălţi sunt decişi să continue în acelaşi ritm, conform planurilor pentru anul 2021.
Agenţia „Moldsilva” şi entităţile silvice subordonate vor continua activităţile de regenerare şi sporire a suprafeţelor împădurite pe parcursul întregului an în pădurile şi terenurile fondului forestier, precum şi în vegetaţia forestieră din afara lui.
De asemenea, ample activităţi de plantare a arborilor au avut loc în oraşul Anenii Noi (Berezchi).
Angajaţii Ocolului Silvic Anenii Noi, Întreprinderea pentru Silvicultură Chişinău au demonstrat că sunt receptivi la orice iniţiativă de sporire a suprafeţelor împădurite, plantând, în comun cu Administraţia Publică Locală o suprafaţă de 1 ha de teren în afara fondului forestier.
Totalul muncii depuse este de 5000 de puieţi de stejar pedunculat, nuc negru, glădiţă.
Colaboratorii aparatului central al Întreprinderii de Stat „Întreprinderea pentru Silvicultură Tighina” s-au implicat astăzi la lucrări de regenerare. 1000 de exemplare de molizi obişnuiţi au completat fondul forestier la Cantonul nr. 4 a Ocolului Silvic Hîrbovăţ, iar asemenea activităţi vor urma la toate subdiviziunile entităţii silvice.