[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Serviciul Protecției Civile va putea lichida accidentele chimice și radioactive datorită noului echipament
10 Martie

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI va putea interveni în lichidarea accidentelor chimice, biologice, radioactive și nucleare cu echipament performant. Tehnica și aparatajul din dotare a fost achiziționate cu susținerea Departamentului Apărării  Statelor Unite ale Americii în programul de cooperare în asistență pentru securitatea frontierelor și prevenirea proliferării armelor de distrugere în masă, transmite CURENTUL.

Datorită acestui echipament Republica Moldova are posibilitate să reacționeze la lichidarea accidentelor CBRN. Astfel, astăzi, la sediul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale salvatorii au prezentat partenerilor de program autospecialele de intervenție cu echipament de cercetare chimică, radioactivă, echipamentul individual de protecție, pentru prelevarea și transportarea de probe, dar și cel de comunicații.

Dotarea și susținerea salvatorilor în domeniul prevenirii și lichidării accidentelor chimice, biologice, radioactive și nucleare  a fost posibilă în urma Acordului dintre Departamentului Apărării al SUA și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova privind cooperarea în oferirea asistenței pentru securitate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților