[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Serviciile municipale au început deratizarea și dezinsecția în subsolurile blocurilor locative din Capitală
29 Aprilie

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale de profil au început de marți activitățile de deratizare și dezinsecție în subsolurile și camerele de acumulare a deșeurilor din blocurile locative din oraș. Pe parcursul săptămânii curente se va interveni în fondul de locuințe din sectorul Ciocana, transmite CURENTUL.

Lucrările se vor desfășura în perioada: mai – noiembrie 2020, incluzând cele 3500 de blocuri multietajate aflate în gestiunea întreprinderilor municipale, precum și cele cu gestiune privată.

Pentru acțiuni de dezinsecție și deratizare a fondului locativ în anul 2020, din bugetul municipal au fost alocați 2,4 milioane de lei.

Lucrările au fost contractate de Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în bază de concurs și sunt executate de SRL „Servicii Urbane”. După finalizarea lucrărilor planificate în blocurile de locuinţe, se va interveni suplimentar, conform solicitărilor locuitorilor municipiului Chişinău.

De asemenea, în perioada curentă, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” execută lucrări de protecție a spațiilor verzi din Chișinău, împotriva larvelor de căpușe și a insectelor, în parcuri, scuaruri și în zonele de odihnă. Lucrările se desfășoară pe timp de noapte și în dependență de rezultat, intervenția se repetă peste 14 zile.

Cristina Parfeni

img (1) img (1) img (2) img (3) img img

Inapoi la arhiva noutaților