[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Șeful Poliției de Frontieră propune un nou model de ecusoane pentru polițiștii de frontieră
15 Septembrie

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, propune de a implementa un nou tip de ecusoane nominale pentru polițiștii de frontieră, transmite CURENTUL.

Potrivit șefului Poliției de Frontieră, angajații sunt obligați de a purta legitimații de serviciu la vedere, dar acestea au datele cu caracter personal vizibile, care ar putea fi folosite împotriva polițiștilor, dar și în scopuri ilegale.

„Astfel, vin cu propunerea de a implementa un nou tip și unic ecuson nominal, pe care colegii mei să-l poarte în timpul serviciului, în baza căruia cetățenii să poată stabili identitatea angajatului Poliției de Frontieră, dar totodată și să le fie păstrate datele cu strict caracter personal.

Am să fac referire și la cazul din 27 august 2018, despre care am mai vorbit anterior, când în timp ce protestam alături de un grup de cetățeni în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt, am fost ridicați forțat de oameni necunoscuți și fără careva însemne, de unde puteam fi noi siguri că aceștea erau ,,oameni ai legii”.

În acest sens consider că cetățenii trebuie să recunoască omul cui i se adresează, mai ales atunci când acesta reprezintă un organ de drept, însă fără multe informații de identitate”, scrie pe o rețea de socializare, Rosian Vasiloi.

Astfel, ecusonul va conține logoul instituției, un număr care coincide cu seria legitimației de serviciu a angajatului.

„Mă adresez atât colegilor cât și cetățenilor și vă rog ca să mă ajutați să stabilim cel mai optimal ecuson pentru polițiștii de frontieră, astfel încât acesta să fie și modern, dar și comod”, scrie Rosian Vasiloi.

Cristina Parfeni

1 2 3

 

Inapoi la arhiva noutaților