[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Șeful Poliției de Frontieră, la Punctul Giurgiulești-Galați. A verificat dacă angajații sunt echipați și respectă recomandările autorităților!
6 Aprilie

Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați a fost inspectat de către șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, informează CURENTUL.

„În acest sens, s-a evaluat starea lucrurilor în unul din cele cinci puncte deschise traficului la frontiera moldo-română, dar și corectitudinea implementării măsurilor pe linia prevenirii riscului de răspândire a COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova.

Șeful Poliției de Frontieră a solicitat managerului subdiviziunii de frontieră să își planifice turele în așa mod ca mai puțin să interacționeze între ele, precum și să se asigure că tot efectivul din subordine stă acasă în timpul liber. A cerut polițiștilor de frontieră, aflați la serviciu, să respecte recomandările autorităților responsabile privind protecția personală pentru a exclude riscul contaminării infecției.

În cadrul vizitei, s-a verificat dacă personalul din punctul de trecere nu necesită dotare cu măști, mănuși, dezinfectante, termometre digitale, iar cei care au contact direct cu călătorii dacă sunt echipați în costumele de protecție. Totodată, Corneliu Groza a examinat calitatea lucrului realizat de angajatul responsabil de verificarea datelor din fișele epidemiologice și din Declarațiile completate de conaționali”, se spune într-un comunicat de presă.

Potrivit lor, prin punctele de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați și Giurgiulești – Reni, se autorizează tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, direct, fără oprire, în context, polițiștii de frontieră au dat asigurări că această procedură se realizează întocmai cerințelor legale, cu escortarea străinilor, care în mare parte sunt cetățenii statelor vecine.

„La fel, s-a menționat că deși punctul de trecere Giurgiulești-Galați este cu statut rutier și internațional, au fost situații când la o înțelegere cu partea română s-a permis trecerea frontierei pe jos a cetățenilor moldoveni. Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile în această perioadă și să prezinte responsabilitate! #StațiAcasă”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

received_227033088518054 received_1069088426824947 received_2548999101870863 received_158029602137885 received_236199307531473

Inapoi la arhiva noutaților