[ X ]
[ X ]
(FOTO) Scriitorul Igor Volnițchi, întâlnire de suflet cu locuitorii satului Buțeni, Hâncești. Și-a prezentat în premieră trilogia!
15 Noiembrie

Scriitorul și jurnalistul Igor Volnițchi s-a întâlnit, la 14 noiembrie, cu locuitorii satului Buțeni, unde și-a prezentat cărțile sale, inclusiv trilogia „Condamnați la viață”, care a fost scoasă de sub tipar în această săptămână. Întâlnirea a avut loc în incinta Gimnaziului „Anton Bunduchi” din localitate, transmite CURENTUL.

Primarul comunei Buțeni, Ion Harbuz, a mulțumit scriitorului pentru că a venit la Buțeni, unde oamenii iubesc să citească și sunt doriți de evenimente culturale. El a spus că este unul din cititorii cărților semnate de Igor Volnițchi.

„Să știți că am rămas plăcut surprins de modul în care reușiți să redați aceste gânduri și povestiri pe hârtie. La un moment dat este foarte greu să te detașezi și să te lași din citit. Îndemn consătenii mei să găsească timp pentru lectură”, a spus Ion Harbuz.

Maria Buduchi, directoarea Gimnaziului a spus că, asemenea întâlniri sunt o premieră pentru localitate și și-ar dori și în viitor astfel de evenimente. Ea a îndemnat publicul, în special tinerii să citească cât mai mult, căci doar așa vor avea un viitor frumos.

Ana Neaga, coordonator-metodist la biblioteca publică Anton Plămădeală din Hâncești, a spus că, în raion, cărțile semnate de Igor Volnițchi se bucură de succes.

„Când am început să citesc cărțile lui Igor Volnițchi am rămas, nu știu, șocată e prea puțin spus. Sunt cărți de învățătură, fundamentale, pe care trebuie să le citească atât cei mari, cât și cei mai mici. Vă asigur că o dată ce veți avea ocazia să citiți aceste cărți și o să vă remodelați într-un oarecare fel modul de a gândi”,a spus ea.

Igor Volnițchi a răspuns la întrebările publicului și le-a promis, la final, că va mai reveni la Buțeni.

„Eu nu mi-am propus să fiu scriitor, vă zic sincer, nu am avut acest gând niciodată, nu mi-am propus să intru în contact cu lumea scriitoricească, să fac ceva care să se încadreze în cutumele și normele scriitoricești. Activam ca jurnalist, apoi am început să activez în sectorul public, contactam permanent cu oamenii și evident prin contactul cu oamenii chiar dacă la început credeam că este o glumă, o impresie falsă, sincer rămâneam marcat numai de dramele umane pe care le întâlneam. Eram nepăsător la bucuriile oamenilor, și acum chiar dacă acest lucru sună ușor dur, nu mă lasă indiferent drama unui om. Activând în diferite domenii și cutreierând satele Moldovei la un moment dat colecționând drame de acest fel și adunându-le în sufletul meu am simțit că povara e prea mare și am decis să scriu. Cred că literatura moldovenească va avea viitor doar dacă noua generație va dori să citească, iar prezența în sală a tinerilor îmi dă speranța că anume așa și este”, a spus Igor Volnițchi.

În cadrul evenimentului, Igor Volnițchi a prezentat trilogia „Condamnați la viață”, recent scoasă de sub tipar, precizând că, Buțeni este prima localitate unde aceasta este prezentată publicului.

Cristina Pendea

Foto: Aleksandr Wegera

Inapoi la arhiva noutaților