[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Salvatorii asigură securitatea cetățenilor în localitățile unde este instituită carantina
5 Mai

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, 16 angajați a instituției asigură securitatea și siguranța cetățenilor în localitățile unde este menținut regimul de carantină, transmite CURENTUL.

La intrarea în localități funcționează 25 de posturi fixe, iar 11 echipe mobile patrulează zonele. Acțiunile organizate de salvatori vin întru asigurarea siguranței cetățenilor, dar și acordarea suportului necesar autorităților publice locale în menținerea regimului special.

Activitatea autorităților este îndreptată în menținerea măsurilor de carantină, acordarea permiselor pentru circulație agenților economici, care asigură localitățile cu produse alimentare, serviciilor bancare, dar și celor farmaceutice.  Totodată angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI sunt antrenați în continuare pentru prevenirea COVID  – 19.

IGSU desfășoară acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire contra Coronavirus de tip nou. Persoanele sunt îndemnate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să informeze autoritățile în caz de suspecție cu COVID. În caz de situații de risc cetățenii pot apela Serviciul 112.

Pe parcursul zilei de 4  mai, mesaje audio au fost difuzate în localitățile Cișmichioi și Etulia din UTA Găgăuzia dar și în mai multe sectoare a municipiului Chișinău.

Potrivit IGSU astfel de acțiuni vor continua pe parcursul următoarelor zile în mai multe raioane din țară, inclusive și în cele aflate în regim de carantină.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților